Kuvia ja tarinoita tapahtumista


                                                  ROKUA 27.5.-31.5.2024     

KEVÄTRETKI ROKUALLE

 

Ma 27.5.2024

Heräsin varhain aurinkoaamuun. Tervapääskyt kirskuivat ja toivottivat hyvää Rokuan-reissua. Pesetin auton Tuiran Teboililla ja lähdin Rokuaa kohti. Saavuin perille yhdentoista jälkeen.
Oli heti kiva nähdä tuttuja ja esittelytilaisuudessa kohdata uusia. Söimme hyvin, ja iltapäivällä pelattiin: mölkkyä, frisbeetä ja kettinginheittoa.

Päivän kruunasi sauna. Joku jätti jo talviturkin, olipa ihanan virkistävää vettä! Saunassa juttelimme erään naisen kanssa. Parasta näillä leireillä ovat kohtaamiset ja kokemusten jakaminen. Samalla saa vertaistukea.

Iltapalan jälkeen istuskelimme rupattelemassa niitä näitä, ja koko ajan järvi loisti kauniina ja koivujen vehreys lumosi. Illalla ei meinannut malttaa mennä nukkumaan, kun järvi hohti niin kauniina. Lauri kävi kiertämässä järven ja palasi reippaana.

 

Ti 28.5.2024

Yöllä vähän paleli, mutta kohtuullisen hyvin nukutti. Aamuaurinko helotti upeasti, ja päivästä tuli jälleen kaunis. 
Osa porukasta teki taidetta toivepajalla, osa käveli Pookivaaraan ja takaisin. 
Päiväkahvien jälkeen oli tiedossa ulkorasteja: tiukkoja kysymyksiä eläimistä ja eri elämänalueilta.

Päivällinen syötiin klo 17, sen jälkeen saunottiin. Iltapala oli klo 19.30, ja sen jälkeen siirryimme kotaan makkaranpaistoon. Kota oli täynnä mukavia porinoita ja jutteluita, ja tietenkin makkarat maistuivat.
Osa porukasta jatkoi jutteluitaan noin kello kymmeneen asti, ja järven pinta loisti upean tyynenä auringon laskiessa. 
Tänäänkin oli monta kohtaamista, hyviä keskusteluja ja tarinoiden jakamista.

 

Ke 29.5.2024

Järvi oli peilityyni heti aamusta. Aamupalan jälkeen pääsimme soutelemaan; upeaa kun metsät ja harjut kuvastuivat veteen, ja kirkasvetisen järven pohjassa lojui vanhoja puunrunkoja.
Kymmeneltä saimme terveisiä Aivoliitosta Risto Lappalaiselta ja Timo Tulisalolta. 
Lounaan jälkeen päivään kuului vielä järvikierros, jolla juttelimme ja näimme aika monia ahvenia uiskentelemassa iloisesti. 

Sitten juhlava hetki: lättyjen paisto ja nautiskelu.

Laskeskelimme kilpailujen pisteitä ennen saunaan menoa. 
Talviturkistaan luopui toinenkin uimari, Eila! 
Illalla iltapalan jälkeen katsoimme yhdessä uutiset ja jutustelimme Sakraalitilassa.

 

To 30.5.2024

Aamupalan jälkeen jälleen soutamassa kuumassa auringossa. 
Heitimme saapasta. Sarjoja oli kaksi: naiset ja miehet. 
Yhdentoista lounaan jälkeen järjestelimme palkintoja ja laskimme pisteitä.
Sisäpelien sijaan pelasimme ulkopelejä, lähinnä mölkkyä.
Iltasaunassa jo neljä naista rohkeni käymään uimassa.
Iltapalan jälkeen seurasi jännittävä tapahtuma: palkintojen jako. Kaikki taisivat saada palkintoja, ja voittajien hymyt olivat leveitä ja iloisia. (ks. kuvat)

 

Pe 31.5.2024

Aamupala oli kahdeksalta. Sen jälkeen pakattiin vuodevaatteita muovipusseihin. Hannu kantoi omansa ”Ikean kassissa” eli muovisäkissä.

Kirjallinen palaute tehtiin avio- tai työpareittain. Kysymykset olivat valmiita, niihin pyydettiin ja saatiin vastauksia. Osallistujilta pyydettiin käsityksiä viikosta ja kysyttiin mielipiteitä uusista leireistä.
Palaute oli varsin myönteinen, järjestäjiä, ohjelmaa ja aikataulua kiiteltiin. Risuja ei tullut lainkaan, pelkkiä ruusuja eikä säätäkään moitittu.

Marjatta esitteli yhdistyksen ja kerhojen toimintaa.

Heinäkuussa on toritapaamisia maanantaisin, kokoonnutaan Toripolliisi-patsaalla 1.-29.7. ja toinen Rokuan leiri 12.-16.8. 
Syyskausi alkaa Koitelin retkellä 2.9. Tietoja tulevasta toiminnasta löytyy tapahtumakalenterista.

Lämmin kiitos teille Rokualla olleille, oli ihana viikko.

Aivoliiton Pohjois-Pohjanmaan AVH Ry:n syysretki Rokualla 11.-15.9.2023 

Kokoonnuimme jälleen Saarisen järven rannalle Oulun seurakuntien leirikeskukseen, joka on paikkana muodostunut mieluisaksi ympäristöksi viettää yhteistä laatuaikaa erilaisissa elämäntilanteissa olevien yhdistysläisten kanssa. Sää suosi lopulta retkeilijöitä joka päivä auringon paisteellaan, vaikka ennakkoon sääennusteet ennustivat hiukan toista. 

Leirille osallistujia oli 38 henkilöä. Huoneiden jaon jälkeen oli yhteinen tulolounas ja leirikeskuksen esittely sekä tutustuminen ympäristöön ja toisiin leiriläisiin. 

Joka päivälle oli järjestetty aamupala, lounas, päiväkahvit, päivällinen ja iltapala.

Tiistai-iltapäivälle järjestyi lettukekkerit pihalla olevassa grillikatoksessa, johon osallistuttiin isolla sakilla ja kyllähän letut ja hillo nokipannukahvien kera maistui! Kiitos järjestäjille ja vapaaehtoisille letunpaistajille. Yhdessä tekemisen henki oli vahvasti läsnä. 

Viikon aikana oli ohjelmaa joka päivälle sopivasti väljällä aikataululla. Oli mahdollisuus pelata suosittuja ulko- (Boccia, Mölkky, Petanque) ja sisäpelejä (mm. Yatzy, Skip-Bo, Rummy) sekä osallistua ohjatulle retkelle Pookivaaralle joko kävellen, pyöräillen tai autoillen. Oli järjestetty visailutehtäviä lähimaastoon rastityyppisesti. Kaikkiin joukkepeleihin ja tehtäviin osallistujat pyrittiin ryhmäyttämään niin, että voitiin varmistua ryhmän jäsenten keskinäinen tunteminen, vuorovaikutus, luottamus ja viihtyminen. Kaikkia osallistujat palkittiin, joukkueensa sijoituksesta huolimatta. 

Oli mahdollista käydä soutelemassa ja melomassa, veneet ja kanootit olivat vapaasti käytettävissä. Sauna oli lämmin joka ilta ja rohkeimmat kävivät uimassa Saarisen järven syksyisen raikkaassa vedessä. Yhteiseen aula-/oleskelutilaan oli hankittu kaikkien hyödynnettäviksi aikakausi- ja sanomalehtiä sekä erillaisia pulmatehtäviä ratkottaviksi. Joka illalle oli Lenitan ja Eeron musiikkipitoista ohjelmaa, joka sisälsi yhteislaulua, musavisan ja karaokea sekä viimeisenä iltana myös tanssit karaoken säestyksellä. Joka Ohjelmat Oy sponsoroi ja mahdollisti karaoken. Oli hienoa todeta, että osallistujissa oli rohkeita ja upeita laulajia, jotka tuovat aina uutta väriä ja sisältöä karaoke-esityksiin, unohtamatta Einarin soittoesitystä haitarillaan. 

Perjantain ohjelmassa oli enää palautekeskustelu, huoneiden luovotus, lounas ja lähtöhalaukset. 

Kiitokset leirin järjestäjille, leirikeskuksen henkilökunnalle, Joka Ohjelmat Oy:lle ja leiriläisille onnistuneesta lomasta, joka toivottavasti antoi jälleen mukavia muistoja ja uutta voimaa jatkaa arjessa. 

Lenita ja Eero

 

Rokua 11.-15.9.2023
Rokua 11.-15.9.2023
Rokua 11.-15.9.2023
Rokua 11.-15.9.2023. Yllä palkittuja joukkueita. Viereisessä kuvassa Eila viihdyttää yleisöä upeilla tulkinnoillaan karaokessa.

AIVOLIITON POHJOIS-POHJANMAAN AVH RY:N JÄRJESTÄMÄ KESÄRETKI PIKKU-SYÖTTEELLE 19. - 21.6. 2023 

Kokoonnuimme AVH-yhdistysläisten (39v hlöä!) kanssa kaksipäiväiselle minilomalle nuoriso- ja vapaa-ajan keskukseen Pikku-Syötteelle, jossa meillä oli käytössä kaikki hotellitasoiset palvelut, mm. saunat ja kuntosali. 

Lämpimän vastaanoton sekä pikaisten kuulumisien vaihdon jälkeen pidettiin yhteinen palaveri, jossa Marjatta Lapinkari kävi läpi retkemme ohjelman ja majapaikan käytännöt ja palvelut sekä kertoi paikallisyhdistyksien toiminnasta ja niiden kuulumisia. Marjatta yllätti meidät positiivisella ilmoituksella lopuksi kertomalla, että oli onnistunut järjestämään täyshoidon, etukäteen ilmoitetun puolihoidon sijaan. Saimme siis aamiaisen, lounaan ja päivällisen lisäksi henkilöille, joilla oli terveydellinen syy, myös iltapalan. Lähtöpäivälle järjestyi extrana myös lounas ennen kotimatkaa, alkuperäisestä ohjelmasta poiketen. Oikein iso kiitos Marjatalle! 

Osa osallistujista oli ensikertalaisia ja se tietysti aluksi vähän jännitti, mutta ilmapiirin ollessa rento, vastaanottavainen ja kannustava, ei kenenkään tarvinnut jäädä ulkopuoliseksi. Uskon ja toivon meidän kaikkien lopulta viihtyneen retkellä ja toivon myös, että mahdollisimman moni sai päivien aikana uusia tuttuja! 

Tämän ja muidenkin retkien yhteishengen aikaansaamisen taustalla on oleellisessa osassa järjestäjien panostus osallistavaan ohjelmaan, jota oli luvassa molempien päivien ja iltojen aikana. Boccia-peliturnaukset, pelikortit, petanque ym. pelit nosti tunnelman kirjaimellisesti kattoon ja vapaaehtoisia osallistujia oli useita joka pelissä. Kilpailuhenkistä väkeä on viihdyttävää seurata jopa sellaisen, joka ei välttämättä  pysty tai halua osallistua peleihin. 

Toisena retkipäivänä, sään selkiinnyttyä pikku sateen jälkeen, oli aika viettää aikaa ulkoaktiviteeteissä – kylläkin kiusallisten mäkäräisten myös osallistuessa! Ulkopelien päätyttyä, osa lähti vielä parin kilometrin kiireettömälle maastolenkille kohti kallioiselle näköalatasanteelle, joka sekin oli elämys tällaisille tasamaan tallaajille, kuten me Eeron kanssa olemme. Kiitos aktiviteettien mahdollistaville tekijöille, liikuntavastaava Seppo Kallankarille, Teuvo Vähäkainulle ja tietysti kaikille avustajille ja kannustajille.


Meidän allekirjoittaneiden mieluisana tehtävänä oli viihdyttää ja osallistaa kummankin päivän iltaohjelmassa kitaransoiton ja laulun keinoin. Tekniikka aiheutti hieman ylimääräistä haastetta sujuvaan etenemiseen, mutta kiitos kärsivällisen ja kannustavan yleisön, ei tekniikan ongelmatkaan näyttäneet isommasti harmittavan muita kuin musiikki-ohjelmasta vastaavia. Kiitos kärsivällisyydestänne ja positiivisesta kannustuksesta! 

Lähtöpäivän ohjelmassa oli enää loppupuheiden ja keskustelujen vuoro, jossa meille esiteltiin Aivoliiton Pohjois-Pohjanmaan AVH ry:n kerhotoimintaa, paikallinen uudestaan käynnistetty Pudasjärven kerho ja paikalla olleet uudet hallituksen jäsenet. Se oli hieno ele ottaa huomioon uudet, vasta paikalliskerhoissa aloittaneet osallistuja-jäsenet ja retkille osallistujat, jotta ry:n avainhekilöt tulisivat tutuiksi myös heille.Saimme kuulla tulevasta 11–15.9. toteutuvasta retkestä Rokuan leirikeskuksessa sekä pikkujoulujen järjestymisestä loppuvuoteen. Myös vuodelle 2024 ilmoitettiin olevan tulossa uutta kuntoutusviikkoa ja siitä luvattiin tulevan tarkempaa tiedotetta myöhemmin. 

Pikku-Syötteen retki oli jälleen onnistunut kokemus kaikkien edellisten onnistuneiksi koettujen retkien ja kuntoutusjaksojen jälkeen. Suosittelen vahvasti sairastuneen puolisona kaikille, joille tarjoutuu mahdollisuus osallistua tämän kaltaiseen toimintaan. 

Lämmin kiitos ja halaus kaikille mukana olleille ja hyvää kesää, Lenita ja Eero

Pikku-Syöte, 19-21-6.2023. Retkelle osallistuneita jäseniä lähtö kuvassa.
Pikku-Syöte, 19-21-6.2023. Boccia on tarkkuutta vaativa peli.
Pikku-Syöte, 19-21-6.2023. Luontopolulla
Pikku-Syöte, 19-21-6.2023. Näkymä hotellin ikkunasta.
Yhdistys Koitelinkoskella 29.5.2023 Jo perinteiseksi muodostunut Koitelinkosken retki päätti talvi-/kevätkauden toimintajakson. Mukana oli 50 jäsentä nauttien aurinkoisesta säästä, musiikista, makkarasta, muurinpohjalätyistä nokipannukahveja unohtamatta.
Yhdistys Koitelinkoskella 29.5.2023 Lenita ja Eero lauloivat ja laulattivat.
Yhdistys Koitelinkoskella 29.5.2023 Muurinpohjalättyjä jouduttiin jonottamaan, kiitos Eilan (taikina) ja Mikon (välineet ja paistotaito) maistuvista lätyistä.
Limingan AVH-kerho oli 23.5.2023 Liminganlahden Luontokeskuksen grillikatoksessa. Mukana oli 33 jäsentä. Ukkosen jyrähdellessä ja sateen ropistessa paistettiin makkarat ja luontopolku visailtiin grillikatoksessa.

Raahen kerhon kevätretki
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Raahen kerho vietti mukavan kesäisen päivän maanantaina 22.5 Lohenpyrstössä. Ihailimme kaunista luontoa ja merta, kävimme kävelemässä rannan esteettömällä luontopolulla. Fasaani yritti välillä ottaa osaa keskusteluumme. Paistoimme lopuksi kodalla makkaraa ja lättyjä.

Marika


AIVOLIITON POHJOIS-POHJANMAAN AVH ry:n Rokuan retki 22. - 25.8.2022

 

Kaunis ja aurinkoisen lämmin sää toivotti kaikki osallistujat tervetulleiksi Rokuan Saarisen järven rannalla sijaitsevaan leirikeskukseen. Voi sitä jälleennäkemisen iloa! 

Tutustuimme aluksi mukavan oppaan avulla pihapiirin rakennuksiin: majoitus-, ruokailu-, sauna- ja salitilat sekä grillikatos, jotka olivat asialliset ja kaikki aktiivisessa käytössä neljän päivän retkellämme. 

Saimme maanantai-iltapäivään kutsuvieraan, Aivoliiton hankesuunnittelija Risto Lappalaisen. Hän kertoi asiantuntijana mm. uusien hyvinvointialueiden vaikutuksista Aivoliiton alueyhdistyksien rahoitukseen. Me kuulijat olimme aktiivisesti mukana ja Risto saikin paljon aiheeseen liittyviä kysymyksiä ja pohdintoja. Lopuksi Risto yllätti meidät kaikki laulamalla ilman säestystä kauniin, Evakon laulun. 

Sauna oli joka ilta lämmin ja aika moni kävi tietysti uimassa peilityynessä Saarisessa, myös allekirjoittanut heitti talviturkin tälle kesälle! Muita vesiaktiviteettejä oli melonta, soutu ja suppailu, jota ensiksimainittua tuli tehtyä parina päivänä. Toki kalastaminen oli myös mahdollista. Marjastus ja sienestys näytti olevan monelle mieluista tekemistä ja sangot täyttyivätkin helposti aivan lähimaastosta. Pyöräily on Rokuan maastossa mielekästä ja reittejä on valittavissä hyvin monipuolisesti: helpohkosta hyvinkin vaativiin ja neulaspoluista asfalttipintaisiin. 

Rokua 22.-25.8.2022 Lenita, Eero ja Einari hoitivat upeasti iltaohjelman muusiikin.

Tutustuminen Rokuan Geoparkkiin ja hiihtokeskukseen sekä Pookivaaran ja Syvyydenkaivon huikeat maisemat tulivat tutuiksi retkellä, johon oli mahdollista osallistua. Retkiopas toi oman lisämausteen kertoessaan paikkojen historiaa ja taustoja. Tiistai- ja keskiviikkopäivät sisälsivät mukavaa yhdessäoloa kilpailujen merkeissä, jotka retkeläisitä koottu toimitsijahenkilöt olivat miettineet etukäteen. Oli tarkkuutta vaativia heittopelejä ja aivojumppaa visaisten kysymyksien parissa sekä sisällä pelattavaa mukailtua boccia-peliä, joka viimeksi mainittu nosti kisatunnelman aivan katonrajaan saakka jännittävillä käänteillään, miehet vastaan naiset – naiset voitti! Kaikki osallistujat saivat palkinnon. Maanantain iltaohjema huipentui Eeron ja Lenitan musiikkiesityksiin, johon myös yleisö liittyi laulullaan. Muina iltoina Lenita laulatti yleisöä karaoken säestyksellä.

Rokuan retki oli kaikilta osin mieluinen kokemus ja seurakunnan leirikeskus oli täydellinen paikka tämän tyyppiselle kokoontumiselle. Retken sisältämät ruokailut olivat toimivat, eikä nälkä päässyt yllättämään: aamupala, lounas, iltapäiväkahvit, päivällinen ja iltapala pitivät kaikki kylläisinä aamusta iltaan. Henkisiksi eväiksi retkeltä sai paljon vertaistukea ja sai olla mukana hyvissä keskusteluissa. Voin suositella suurella sydämellä! Kiitos kaikille mukana olleille osallisille ja aktiviteettien järjestäjille sekä leirikeskuksen ystävälliselle henkilökunnalle. 

Hyvää syksyä! 

T. Lenita ja Eero

Rokua 22.-25.8.2022 Leiriolympialaiset järjestettiin viiden joukkueen kesken. Lajeina oli luontopolku, ketjun ja pallon tarkkuusheitto ja frisbeegolf. Kuvassa voittajajoukkueen jäsenet Marjatta, Eero, Sisko ja Maija.
Rokua 22.-25.8.2022 Bocciassa (vapaasti sovelletussa) ratkaistiin paremmuus joukkueilla naiset vs. miehet. Tällä kertaa voittajaksi tuli erittäin tasaisen kilpailun jälkeen naisten joukkue.
Rokua 22.-25.8.2022 Leiritulilla olisi paistunut niin makkarat kuin lätytkin mutta raaka-aineet vain puuttuivat.
Rokua 22.-25.8.2022 Kanoottiretki Saarisella ja patikoijat ja pyöräilijät matkalla Pookivaaran palovartiotornille. Maaston vaihtelevuudesta kertoo se että pyöräilijät taluttivat pyöriä niin ylä- kuin alamäkeen mäkien jyrkkyydestä johtuen.
Kävimme Raahen kerhon kanssa Saaristoristeilyllä 22.8.2022. Kovasta tuulesta huolimatta saimme nauttia kauniista saaristosta ja nautimme aurinkoisessa poukamassa päiväkahvit. Marika
Tuettu loma Rokualla 2.5-7.5.2022 Aivoliiton Pohjois-Pohjanmaan AVH ry:n ryhmälomalle saimme mittavat 50 paikkaa. Hyvinvointilomat järjesti teemalla ”Yhdessä enemmän” Rokuan  kylpylän kanssa erittäin liikunnallisen ja toimivan ohjelman. 2.5 klo 13.00 Tuloinfossa oli  47 henkilöä. Iloinen puheensorina täytti salin. Lomaa oli odotettu sekä ihmisten tapaamista. Osallistujia oli kymmeneltä paikkakunnalta. Loma-ohjelman monipuolisuus yllätti positiivisesti ryhmäläiset, osallistuminen olikin 100 prosenttista. Hyvän ja maukkaan ruuan sekä karaoketanssien että todella hyvien keskustelujen myötä ryhmäläisten kanssa viikko vierähti nopeasti. Saimme uusia tuttavuuksia sekä puhelinkeskusteluille tuli kasvot. Joukostamme löytyi musikaalisesti monilahjakkuuksia, joiden osaamista saimme nauttia karaoketansseissa. Kiitos solisteille. Kiitämme lämpimästi jokaista osallistujaa, Hyvinvointilomia sekä Rokuan kylpylää henkilökuntineen. Oli ilo olla teidän mukana. Kiitos! Marjatta Lapinkari, puheenjohtaja
Yhdessä enemmän, hyvinvointilomat, Rokua 6.5.2022.

                            Lenita ja Teuvo hoitivat upeasti karaoke tanssien laulut. Hyvinvointilomat, Rokua 2022

Raahen kerhon kevätretkeltä 2022 muutama kuva osallistujien luvalla. Kävimme Lohenpyrstön luontopolulla ja sen jälkeen paistoimme makkaraa ja lättyjä kodalla😊
Raahen kerhon retki
Lohenpyrstön luontopolku
Limingan avh-kerho oli 8.9.2020 viettämässä luontoretkeä Liminganlahden luontokeskuksen nuotiopaikalla ja vaihdettiin kuulumisia. Iloinen oli mieli jokaisella ja nokipannu kahvit maistui vanilijarinkelin ja kanelikorppujen kera. Kaiken kruunasi hiilloksella paistetut makkarat. Kaikkea riitti ja vatsat täytetty makkaralla voitiin hyvillä mielin lähteä kotiinpäin juuri sateen alkaessa.
Yhdistyksen retki Koitelinkoskelle 2.9.2020. Sää suosi tällä kertaa käyntiämme, makkara paistui ja maistui limsan kera. Lopuksi pelattiin mölkkyä.
POHJOIS-POHJANMAAN AIVOYHDISTYKSEN ROKUAN LUONTORETKI Pohjois-Pohjanmaan aivoyhdistys teki 24.8 – 27.8.2020 luontoretken Rokuan upeisiin vaara- ja järvimaisemiin. Majoituimme uusitussa Oulun seurakuntien omistamassa leirikeskuksessa, joka sijaitsee Saarinen nimisen järven rannalla. Leiriohjelma oli sen verran väljä, että ohjelmoitujen pelitapahtumien ja retkien lisäksi leiriläisillä oli mahdollisuus harrastaa mieltymyksessä mukaisia toimintoja tai pelkästään vain oleskella ja levähtää. Osa leiriläisistä marjasti, kalasti ja retkeili sekä tutustui Rokuan vaara- ja järvimaisemaan. Osa meistä retkeläisistä teki retken Rokuan korkeimmalle paikalle Pookivaaralle. Pookivaaralla on 1900 luvulla sijainnut palovartijan majoitustilat ja palovartijan torni, josta hän on voinut tarkkailla laajan vaaramaiseman yli, jotta voisi ilmoittaa mahdollisista metsäpalojen aluista. Nykyään palovartijan tornin paikalle on pystytetty näköalatorni ja osa meistä kiipesi torniin ihailemaan ja kuvaamaan upeaa metsäistä vaaramaisemaan. Retkellä oli mukana jäseniä Oulusta, Limingasta, Oulunsalosta, Raahesta ja Vihannista. Palautteen perusteella retkeläiset pitivät luontoretkeä onnistuneena. Liitämme tämän kertomuksen mukaan joitakin kuvia Rokuasta. Tämän lyhyen sepustuksen retkestä laati puheenjohtaja Aarne Mustonen
Tauko Saarisen laavulla Rokualla.
Rokuan Pookivaaralla on 1900 luvulla sijainnut palovartijan majoitustilat ja palovartijan torni. Nykyään palovartijan tornin paikalle on pystytetty näköalatorni. Näkymä palivartijan tornista.
Einari viihdytti ja kilpailutti illanistujaisissa Rokualla.
Rokuan luontoretki 16.-19.8.2021. Einari Kaakkolahti huolehti tuttuun tapaan iltaohjelmasta
Pohjois-Pohjanmaan Aivoyhdistys 27-29.5.2019 Oli Pohjois-pohjanmaan avh-porukkaa Hossassa luonto retkeilemässä. Aivot sai reilusti raitista ilmaa ja aivojen kantajatkin tihkusateesta huolimatta nauttivat retkestä. Tuli uusia elämyksiä ja hauskoja kisailuja. Naiset muuten voitti . Kiitämme Ristoa, Virpiä ja Merjaa Ritva Laitinen puheenjohtaja/
Kuusamon kerhon retki Kuusamon AVH kerho haki voimia arkeen Hossan kansallispuistosta Suomen 40:s kansallispuisto Hossa veti puoleensa myös Kuusamon AVH kerho. Onhan puistossa paljon kohteita, joissa liikkumisessa on huomioitu esteettömyys. Viileä syyskuinen sää jossa on viipyilevä sateen uhka, ei estänyt lähtijöitä. Olihan tiedossa tuttu porukka ja vetäjänä Marja-Leena Laine oma kerho-ohjaaja. Luonto on vielä Kuusamolaiselle usein se toinen koti ja palo luonnossa liikkumiseen kova. AVH ei sitä estä, luonnosta voi nauttia ehkä jopa enemmän kuin ennen sairastumista. Kiirettä ei ole, edetään omaan tahtiin ja kaveria ei jätetä, siinä hyvä pelisäännöt. Tutustumme ensin puiston näyttelyyn ja multivisio esityksen luontokeskuksessa ja Aivoliiton järjestösuunnittelija Risto Lappalainen esitelmöi puiston esteettömistä ratkaisuista ja kohteista. Maittavan lounaan jälkeen suuntaamme Huosilammen esteettömälle reitille ja kohteille nauttimaan puiston karusta, mutta komeasta luonnosta. Luonnon kauneus ja siinä viivähtäminen tarjoavat rauhoittumista ja luonto-oleilua, jolla jo tutkitusti on terveysvaikutuksia, Stressitasot ja verenpaine laskevat, sekä mieli rauhoittuu. Ihmisen pienuus kaiken keskellä korostuu. Hyvässä seurassa nautitut nokipannu kahvit ja s-kaupan tarjoamat grillimakkarat katoavat parempiin suihin. Päivän luontoannos kivassa porukassa unettaa mukavasti reilun tunnin mittaisella kotimatkalla. Ei pöllömpi tapa viettää päivää tuumin ja suosittelen kaikille muillekin Suomen AVH-kerhoille ja ryhmille.
Syksyn toiminnan aloitimme Koitelin retkellä 19.8.2019 Pieni sade ei ollut esteenä,sillä makkaran paistossa oli mukana 32 henkilöä. Olimme Oulun kerholaiset kutsuneet mukaan Limingan kerhon, joka olikin hyvin edustettuna 15 henkilön voimin. Jutun juurta riitti, ilman että tarvitsi kehottaa kertomaan kuulumisia. Eila ja Marja saivat kiitettevästi paistettua makkarat ja jaettua limsat retkeläisille Laurin valvomilla nuotiotulilla. Suuri kiitos heille. Parin tunnin kuluttua meidän piti todeta ettei sade lopu, joten on aika lähteä kotiin. Koitelin retkestä olemme tehneet perinteen, eli ensi vuonna taas makkarat paistuu. Toivotaan vain parempia kelejä. Kiitos kaikille sekä mukavia syksyn kerhopäiviä. t.Marjatta
Rokuan luontoretki 16.-19.8.2021
Rokuan luontoretki 16.-19.8.2021. Saarisen laavulle pysähdyttiin levähtämään. Sadetta lupaavasta ennusteesta huolimatta sadevarusteet olivat tälläkin lenkillä tarpeettomat.
Joulukorttien tekijät Oulun kerhossa 28.11.2022
Ja tässä valmistuneet kortit jaettavaksi OYS:n syöpäosastolle.